Kis Veréb Alapítvány

Végre! Egy év és sok-sok papírmunka után eljutottunk oda, hogy elmondhatjuk, megalakultunk! Adószámunk, számlaszámunk is van!

Rengeteg tervünk, ötletünk valósulhat majd meg, nem is merek túl sokat ezekről írni, mert borzasztó babonás vagyok, hogy minden sikerüljön. A lényeg, hogy segíthessünk. Szívvel-lélekkel, ahogyan megálmodtuk. Régóta nem írtam a blogba, most kérek elnézést minden kedves Olvasótól, ígérem, vagyis, nem, nem ígérem, de próbálok hetente egy-egy bejegyzést felrakni. Már csak azért is szégyellem, mert olvasóink vannak, majd mindennap megfordulnak páran, és főleg a szakmai tartalmakat tekintik meg. Oxigénhiányról, okairól, fejlesztésről stb. Klassz lenne, ha színesednénk szakmailag, igyekszem ezt is összehozni. Ha elkészül a honlapunk, akkor ott sokkal több funkció lesz, amit használhattok.

Íme az alapítvány lógója :

logo

Céljai:

Az alapítvány célja, hogy segítse azokat az újszülötteket, gyermekeket és családjaikat, ahol méhen belül a magzati életben, és/vagy a születés során perinatális asphyxia (újszülöttkori oxigénhiányos állapot) alakult ki. Segítséget kíván nyújtani a családoknak ezen krízis szituáció feldolgozásában, támogatásában, a megfelelő terápiák, fejlesztések megválasztásában, és az utógondozásban.

Hangsúlyt fektet továbbá a perinatalis asphyxia megelőzésére, okainak, következményeinek és terápiájának minél szélesebb körben való megismertetésére, ezzel is formálva a társadalom szemléletét.

Az alapítvány továbbá segítséget kíván nyújtani az asphyxiás újszülöttek intenzív ellátásában oly módon, hogy támogatja az e területen végzett tudományos kutatásokat, új terápiák feltérképezésében közreműködik.

Feladatai:

a)        Az oxigéhiánnyal született gyermekek fejlesztésének támogatása.

b)        Rehabilitáció – habilitáció: Fejlesztőközpontokkal való együttműködés, konzultáció a szülőkkel a terápiák kiválasztásában, alkalmanként fejlesztő szakemberek biztosítása, állapotfelmérés, tanácsadás, felvilágosító tevékenység.

c)        Önkéntes segítő szülői hálózat létrehozása, egymás segítése a megélt tapasztalatok alapján, már az intézmények keretein belül is. (Családi rendezvények lebonyolítása, szervezése).

d)        Önsegítő szülői csoportok elindítása, lelki vonatkozások feltárása, pszichológiai feldolgozás segítése.

e)        Utógondozás megszervezése, kiemelt  figyelmet fordítva a hátrányos helyzetű családok gyermekeire. (Utazási költség finanszírozása, adománygyűjtés).

f)         A gyermek otthonában történő terápiák segítése, támogatása. (például adomány gyűjtéséből származó pénzügyi vagy dologi támogatással; szülő által végezhető fejlesztő tornák, masszázstechnikák megtanításával, bemutatásával; értelmi és érzelmi fejlesztő tevékenységekben való segítség adással, tájékoztatással stb.).

g)        Tájékoztató előadások, rendezvények szervezése, melynek célja a újszülöttkori oxigénhiány és következményeinek (Hypoxias ischemias encephalopathia), valamint terápiájának minél szélesebb körben való megismertetése, elsősorban azon szülők részére, akik gyermeke születése során oxigénhiány szenvedett.

h)        Az asphyxiás újszülöttek intenzív ellátásával kapcsolatos kutatások, és terápiák feltérképezésének támogatása, ide értve különösen a tanulmányi utak finanszírozását, szakmai előadások és konferenciák szervezését, illetve a szervezésben történő személyes és/vagy pénzügyi támogatással történő közreműködést.

V.N.Réka

1 hozzászólás (+add yours?)

  1. Visszakövetések: Zsuzsanna Csaba: Oxigénhiány

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: