Kezdet mindig nehéz…

Soha nem írtam még blogot. Ezt is el kell kezdeni egyszer. Mi az apropója? Elsőre azt mondanám a nagyobbik lányom Luca születése. Ha végiggondolom, már nem csak a megtörtént esemény vezérel. Összehozott az élet Ildikóval, aki megerősített abban, hogy helyes az első elgondolásom, miszerint Mi, oxigénhiányos babák szülei, el vagyunk veszve. Elveszve már az első órákban, napokban, hetekben, aztán hónapokban, fejlesztő módszerek, és terápiák tengerében. Hiányoltam – én, aki szakember vagyok- hogy nincs egy olyan anya csoport, szülői közösség, akik már átélték, megharcolták a maguk harcát, és szeretnének segíteni azoknak a családoknak, anyáknak, akik odakerülnek babájukkal egy perinatális intenzív centrumba, és fogalmuk sincs mihez kezdjenek a rengeteg rájuk zúdított információval.

Hogyan szóljanak babájukhoz? Simogassák-e Őt? Egyáltalán az Ő gyerekük, biztos? Miért pont Velük történik mindez? Hogyan lesz tovább? Milyen élet lesz így? Ezernyi kérdés kavarog a fejükben, és bevallom, nekem, aki egy viszonylag könnyebb helyzetben voltam (volt elég szakember akihez fordulhattam a kérdéseimmel), nehéz volt a  lelkemben lévő zűrzavart és kétségeket feldolgozni, helyükre rakni.

Az ott Dolgozók bámulatos munkát végeznek, hihetetlen erő és kitartás, elhivatottság kell hozzá, és mindig mély hálával gondolok Rájuk. Pont ezért, nincs idő arra, hogy lelket ápoljanak, mert sajnos rengeteg a pici beteg újszülött, koraszülött baba, akiket gondozni, ápolni kell. Soha nem felejtem el mit tettek a kislányomért. Azt gondolom, aki már járt ott szintén így vélekedik.

Visszatérve az első mondatokhoz, segíteni, Másoknak, hogy könnyebb legyen. Könnyebb legyen elviselni, hogy nem ezt vártuk, álmodtuk meg. Reményt adni, ha elveszett, legjobb tudásom szerint tanácsot adni, ha kérnek, vagy csak egyszerűen meghallgatni….és remélni, hogy lesznek akik csatlakoznak hozzánk, hogy segíthessenek Sorstársaikon.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: